lunes, 9 de marzo de 2015

Parlem d'educació

Què és educar? Què entenem nosaltres per educació? Com hem d'educar als nostres fills? Com hem d'educar en l'escola?...

Són moltes preguntes les que ens ronden pel cap quan pensem en l'educació però... tenen resposta? Tots estem d'acord que cadascú entén les coses d'una manera distinta, cadascú pot pensar d'una forma o altra per això vivim en un món de llibertat d'expressió (o pot ser que no).
Si parlem de l'àmbit pedagògic la majoria dels que donem o hem donat classe, pensem que els professors ens posen massa feina o que moltes coses que donem a l'escola no serveixen per a res.

El que un xiquet o adolescent tinga molts exercicis de diferents matèries per a fer a casa o vaja moltes hores a un centre d'ensenyament, no vol dir que vaja a ensenyar-se més, ja que Espanya té un elevadíssim fracàs escolar i molts altres països (sobretot els nòrdics) en els quals els xiquets van
menys hores i tenen menys feina per a fer, trauen millors resultats.
Després també està la qualitat d'un docent: quin és millor mestre/professor el que t'ensenya més sabent menys o el que és un docent molt format però que no sap transmetre les seues idees?

De segur que molts de nosaltres hem tingut un mestre/professor que amb una excesiva no formació ens ha sabut explicar molt bé les coses i d'altres en canvi que són grans professionals (en que a fornació es refereix) però dels quals hem aprés poc. En la meua opinió, aquest fet es dona perquè normalment un docent "del montó" col.loquialment parlant ha desarrollat una empatia molt positiva amb l'alumne, mentre que un docent format excesivament no sap explicar-se als alumnes o transmetre els seus coneixements.
Per a mi és més important el saber com conectar amb els alumnes que el saber tant d'una especialitat però no saber com fer-la entendre a uns alumnes.


Finalment, m'agradaria remarcar la manera en que ens eduquen. De veritat els importa als polítics la nostra educació? Si tant els importara no canviarien les lleis d'educació només entrar al poder. Si els importara la nostra educació i que tinguerem una continuitat en ella farien un pacte d'estat per a no tocar-la, però no, això no els interessa.
Pretenen encarir-la fins a un punt inalcançable per a mola gent, i que sols puguen estudiar els seus fills per a que en un futur els millors llocs de treball siguen per a ells.

Per a concloure, adjunte aquest vídeo interesantíssim d'un xiquet, del que per a ell és la educació.
No té desperdici...



No hay comentarios:

Publicar un comentario